Sekoita dipin ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Yhdistä leseet, suola ja pippuri kulhossa. Levitä noin ⅓ leseseoksesta lautaselle. Kasta muikut munassa ja kääntele leseissä. Lisää välillä leseseosta lautaselle.
Kuumenna 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita laakealla pannulla. Kun voi on kauniin kullanruskeaa, lisää ⅓ muikuista pannulle. Alenna lämpöä hieman ja paista muikkuja noin 3 minuuttia molemmin puolin. Lisää rasvaa tarvittaessa. Paista loput muikut samalla tavalla. Tarjoa sinihomejuustodipin kanssa.
Paista kala voin ja rypsiöljyn seoksessa. Voi ruskistaa ja öljy rapeuttaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
560
2344
36,3 g
13,3 g
18,8 g
3,5 g
5,3 g
37,8 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli