Avokado tasapainottaa tumman suklaan voimakkuutta. Yhdessä ne muodostavat samettisen pehmeän liiton. Tästä parista valmistuvat hieman terveellisemmät jälkiruoat ja leivonnaiset, kuten avokadobrownie ja avokado-suklaamousse.
Avokadobrownie
Avokado tasapainottaa tumman suklaan voimakkuutta. Yhdessä ne muodostavat samettisen pehmeän liiton. Tästä parista valmistuvat hieman terveellisemmät jälkiruoat ja leivonnaiset, kuten avokadobrownie ja avokado-suklaamousse.
Kardemumma tuo tumman suklaan makuun eksoottisen vivahteen. Lisää sitä hyppysellinen mutakakkuun tai kaakaoon. Kokeile kardemumman ja tumman suklaan yhdistelmää rohkeasti myös suolaisiin ruokiin, esimerkiksi lihapataan tai punaviinikastikkeeseen.
Vahvat juustot ja hippunen tummaa suklaata ovat virkistävä makupari. Maistele voimakkaan emmentalin, cheddarin, sinihomejuuston tai goudan kanssa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on yli 70 prosenttia. Valkohomejuusto maistuu hieman makeamman suklaan kaverina.