Mittaa maito ja kerma kattilaan. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja maissitärkkelys. Vatkaa ainekset sekaisin. Kuumenna seos sekoittaen kiehuvaksi. Anna kiehua noin minuutin ajan.
Nosta kattilan pois levyltä, paloittele sekaan suklaa ja lisää vaniljasokeri. Jäähdytä vanukas kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Jaa vanukas jälkiruokakuppeihin. Tarjoa kermamaidon tai -vaahdon kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
393
1647
27,3 g
16,8 g
31,5 g
27,5 g
2,3 g
5,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli