Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Samettinen suklaavanukas

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermainen suklaavanukas on suosikkijälkiruoka. Käytä ohjeen vanukkaaseen lempisuklaatasi, tummaa, maito-, minttu- tai vaikka pähkinäsuklaata.

Ainekset

2 dl
Kuohukermaa
3 dl
Maitoa
2 rkl
Kaakaojauhetta
3 rkl
Sokeria
2 rkl
Maissitärkkelystä (maizena)
1 tl
Vaniljasokeria
100 g
Tummaa tai maitosuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa maito ja kerma kattilaan. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja maissitärkkelys. Vatkaa ainekset sekaisin. Kuumenna seos sekoittaen kiehuvaksi. Anna kiehua noin minuutin ajan.

3 dl
Maitoa
2 dl
Kuohukermaa
3 rkl
Sokeria
2 rkl
Kaakaojauhetta
2 rkl
Maissitärkkelystä (maizena)
2

Nosta kattilan pois levyltä, paloittele sekaan suklaa ja lisää vaniljasokeri. Jäähdytä vanukas kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Jaa vanukas jälkiruokakuppeihin. Tarjoa kermamaidon tai -vaahdon kanssa.

100 g
Tummaa tai maitosuklaata
1 tl
Vaniljasokeria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.12.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

393

1647

27,3 g

16,8 g

31,5 g

27,5 g

2,3 g

5,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli