Avokadobrownie

Nappaa talteen!
Gluteeniton suklaabrownie valmistetaan tummasta suklaasta ja avokadosta ja päälle sipaistaan helppo ja nopea suklaa-avokadokuorrute.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 300 g | tummaa leivontasuklaata |
| 2 rkl | öljyä |
| 3 kpl | avokadoa |
| 2 rkl | vaaleaa siirappia |
| 1 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1/2 dl | makeuttamatonta kaakaojauhetta |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | limen kuori |
| 2 rkl | limen mehua |
| 2 rkl | vaaleaa siirappia |
| 1 rkl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
- 1.
Ota kananmunat huoneenlämpöön, jos säilytät niitä kylmässä
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.
- 3.
Ota esille kuumuutta kestävä kulho ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta kattilaan. Kaada kattilaan muutama desi vettä, tarkista että vesi ei yllä kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaata välillä sekoittaen noin 3–5 minuuttia. Nosta kulho pois kattilan päältä ja anna suklaan jäähtyä 10 minuuttia.
- 4.
Halkaise 3 avokadoa, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.
- 5.
Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe pienessä kulhossa.
- 6.
Sekoita avokadosose nopeasti yhdessä erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja kuorrutat palat.
- 7.
Halkaise 2 avokadoa ja poista kivet. Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta. Levitä ensin vihreä kuorrute brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta sinne tänne ja kiepauta kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.
- 8.
Vinkki Voit myös sekoittaa kaikki kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen kuorrutteen sijasta yhden suklaa-lime-avokadokuorrutteen.
Avokadobrownie
arvosana2/5
Gluteeniton suklaabrownie valmistetaan tummasta suklaasta ja avokadosta ja päälle sipaistaan helppo ja nopea suklaa-avokadokuorrute.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 300 g | tummaa leivontasuklaata |
| 2 rkl | öljyä |
| 3 kpl | avokadoa |
| 2 rkl | vaaleaa siirappia |
| 1 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1/2 dl | makeuttamatonta kaakaojauhetta |
Kuorrutus | |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | limen kuori |
| 2 rkl | limen mehua |
| 2 rkl | vaaleaa siirappia |
| 1 rkl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
Valmistus
- 1
Ota kananmunat huoneenlämpöön, jos säilytät niitä kylmässä
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.
- 3
Ota esille kuumuutta kestävä kulho ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta kattilaan. Kaada kattilaan muutama desi vettä, tarkista että vesi ei yllä kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaata välillä sekoittaen noin 3–5 minuuttia. Nosta kulho pois kattilan päältä ja anna suklaan jäähtyä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 300 g tummaa leivontasuklaata 2 rkl öljyä - 4
Halkaise 3 avokadoa, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl avokadoa 2 rkl vaaleaa siirappia - 5
Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe pienessä kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 dl gluteenitonta jauhoseosta 1/2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta - 6
Sekoita avokadosose nopeasti yhdessä erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja kuorrutat palat.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa - 7
Halkaise 2 avokadoa ja poista kivet. Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta. Levitä ensin vihreä kuorrute brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta sinne tänne ja kiepauta kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.
Määrä Ainesosa 2 kpl avokadoa 1 kpl limen kuori 2 rkl limen mehua 2 rkl vaaleaa siirappia 1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta - 8
Vinkki Voit myös sekoittaa kaikki kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen kuorrutteen sijasta yhden suklaa-lime-avokadokuorrutteen.
Ravintosisältö
356
Energiaa kcal
1488
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
22,1 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
356
Energiaa kcal
1488
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
22,1 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limen kuori, 2 rkl Limen mehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























