Avokadobrownie - Yhteishyvä

Avokadobrownie

Paloja
10
Gluteeniton suklaabrownie valmistetaan tummasta suklaasta ja avokadosta ja päälle sipaistaan helppo ja nopea suklaa-avokadokuorrute.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
300 g
Tummaa leivontasuklaata
2 rkl
Öljyä
3 kpl
Avokadoa
2 rkl
Vaaleaa siirappia
1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
Makeuttamatonta kaakaojauhetta

KUORRUTUS

2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Limen kuori
2 rkl
Limen mehua
2 rkl
Vaaleaa siirappia
1 rkl
Sokeroimatonta kaakaojauhetta

Näin teet

1

Ota kananmunat huoneenlämpöön, jos säilytät niitä kylmässä.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.

Ota esille kuumuutta kestävä kulho ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta kattilaan. Kaada kattilaan muutama desi vettä, tarkista että vesi ei yllä kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaata välillä sekoittaen noin 3–5 minuuttia. Nosta kulho pois kattilan päältä ja anna suklaan jäähtyä 10 minuuttia.

Halkaise 3 avokadoa, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.

Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe pienessä kulhossa.

Sekoita avokadosose nopeasti yhdessä erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja kuorrutat palat.

Halkaise 2 avokadoa ja poista kivet. Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta. Levitä ensin vihreä kuorrute brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta sinne tänne ja kiepauta kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.

Vinkki Voit myös sekoittaa kaikki kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen kuorrutteen sijasta yhden suklaa-lime-avokadokuorrutteen.

2

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.

3

Ota esille kuumuutta kestävä kulho ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta kattilaan. Kaada kattilaan muutama desi vettä, tarkista että vesi ei yllä kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaata välillä sekoittaen noin 3–5 minuuttia. Nosta kulho pois kattilan päältä ja anna suklaan jäähtyä 10 minuuttia.

300 g
Tummaa leivontasuklaata
2 rkl
Öljyä
4

Halkaise 3 avokadoa, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.

3 kpl
Avokadoa
2 rkl
Vaaleaa siirappia
5

Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe pienessä kulhossa.

1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
Makeuttamatonta kaakaojauhetta
6

Sekoita avokadosose nopeasti yhdessä erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja kuorrutat palat.

3 kpl
Kananmunaa
7

Halkaise 2 avokadoa ja poista kivet. Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta. Levitä ensin vihreä kuorrute brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta sinne tänne ja kiepauta kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.

2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Limen kuori
2 rkl
Limen mehua
2 rkl
Vaaleaa siirappia
1 rkl
Sokeroimatonta kaakaojauhetta
8

Vinkki Voit myös sekoittaa kaikki kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen kuorrutteen sijasta yhden suklaa-lime-avokadokuorrutteen.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 12.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g273 g
Proteiinia6 g57 g
Rasvaa24 g238 g
Kuituja6 g58 g
Energiaa kj1488 14882
Energiaa kcal356 3555

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Limen kuori

  • 2 rkl Limen mehua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g273 g
Proteiinia6 g57 g
Rasvaa24 g238 g
Kuituja6 g58 g
Energiaa kj1488 14882
Energiaa kcal356 3555

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Limen kuori

  • 2 rkl Limen mehua

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.