Ota kananmunat huoneenlämpöön, jos säilytät niitä kylmässä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.
Ota esille kuumuutta kestävä kulho ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta kattilaan. Kaada kattilaan muutama desi vettä, tarkista että vesi ei yllä kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaata välillä sekoittaen noin 3–5 minuuttia. Nosta kulho pois kattilan päältä ja anna suklaan jäähtyä 10 minuuttia.
Halkaise 3 avokadoa, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.
Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe pienessä kulhossa.
Sekoita avokadosose nopeasti yhdessä erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja kuorrutat palat.
Halkaise 2 avokadoa ja poista kivet. Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta. Levitä ensin vihreä kuorrute brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta sinne tänne ja kiepauta kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.
Vinkki Voit myös sekoittaa kaikki kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen kuorrutteen sijasta yhden suklaa-lime-avokadokuorrutteen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
356
1488
23,8 g
7,0 g
27,3 g
22,1 g
5,8 g
5,7 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Limen kuori,
2 rkl Limen mehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli