Avokadobrownie | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Avokadobrownie
Play

Avokadobrownie

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Gluteeniton suklaabrownie valmistetaan tummasta suklaasta ja avokadosta ja päälle sipaistaan helppo ja nopea suklaa-avokadokuorrute.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
300 g
Tummaa leivontasuklaata
2 rkl
Öljyä
3 kpl
Avokadoa
2 rkl
Vaaleaa siirappia
1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
Makeuttamatonta kaakaojauhetta

kuorrutus

2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Limen kuori
2 rkl
Limen mehua
2 rkl
Vaaleaa siirappia
1 rkl
Sokeroimatonta kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota kananmunat huoneenlämpöön, jos säilytät niitä kylmässä

3 kpl
Kananmunaa
2

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 x 25 cm) leivinpaperilla.

3

Ota esille kuumuutta kestävä kulho ja kattila, jonka päälle kulho asettuu vajoamatta kattilaan. Kaada kattilaan muutama desi vettä, tarkista että vesi ei yllä kulhon pohjaan. Rouhi suklaa kulhoon ja lisää öljy joukkoon. Kuumenna vesihaude ja nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaata välillä sekoittaen noin 3–5 minuuttia. Nosta kulho pois kattilan päältä ja anna suklaan jäähtyä 10 minuuttia.

300 g
Tummaa leivontasuklaata
2 rkl
Öljyä
4

Halkaise 3 avokadoa, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi ja soseuta sileäksi tahnaksi.

3 kpl
Avokadoa
2 rkl
Vaaleaa siirappia
5

Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe pienessä kulhossa.

1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
Makeuttamatonta kaakaojauhetta
6

Sekoita avokadosose nopeasti yhdessä erässä sulaan suklaaseen. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 12–15 minuuttia. Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat paperin ja kuorrutat palat.

3 kpl
Kananmunaa
7

Halkaise 2 avokadoa ja poista kivet. Lusikoi toisen avokadon hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon. Pese ja raasta limen kuori. Lisää kuoriraaste, mehu ja 1 rkl siirappia. Soseuta ja siirrä toiseen astiaan. Lusikoi toinen avokado sauvasekoittimen kulhoon. Lisää 1 rkl siirappia ja kaakaojauhe ja soseuta. Levitä ensin vihreä kuorrute brownielle. Nostele sitten tummaa kuorrutetta sinne tänne ja kiepauta kuorrutteisiin pyörteitä lusikalla.

2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Limen kuori
2 rkl
Limen mehua
2 rkl
Vaaleaa siirappia
1 rkl
Sokeroimatonta kaakaojauhetta
8

Vinkki Voit myös sekoittaa kaikki kuorruteainekset keskenään ja tehdä kahden erivärisen kuorrutteen sijasta yhden suklaa-lime-avokadokuorrutteen.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 17.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1488

356

23,8 g

7,0 g

27,3 g

22,1 g

5,8 g

5,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limen kuori,

2 rkl Limen mehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli