Sulata voi kattilassa. Pilko sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää munat, yhdistetyt kuivat aineet ja pähkinärouhe. Sekoita sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Peitä suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 15 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Kuumenna kinuskikastike kattilassa, pilko sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pinnalle pähkinärouhe. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa kakku paloiksi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1357
324
17,6 g
8,1 g
35,4 g
25,6 g
1,6 g
5,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 dl Kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli