Suklaa-pähkinäbrowniet

arvosana5/5

(1)arvio
12 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Suklaa-pähkinäbrowniet ovat herkullinen yhdistelmä tummaa suklaata, pähkinöitä ja kinuskista suklaakuorrutetta. Hurmaavat suklaiset leivonnaiset ovat hittitarjottava!

Ainekset

MääräAinesosa
100 gvoita
100 gtummaa suklaata
2 1/4 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlpähkinäsekoitusta
2 kplkananmunaa

Kuorrutus

1 dlkinuskikastiketta
100 gtummaa suklaata
1/2 dlpähkinäsekoitusta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 15 x 30 cm) leivinpaperilla.

  2. 2

    Sulata voi kattilassa. Pilko sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa sulaa.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    100 gtummaa suklaata
  3. 3

    Sekoita sokeri, vaniljasokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Rouhi pähkinät. Lisää voi-suklaaseokseen munat, yhdistetyt kuivat aineet ja pähkinärouhe. Sekoita sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat.

    MääräAinesosa
    2 1/4 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlpähkinäsekoitusta
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

  5. 5

    Valmista kuorrute. Kuumenna kinuskikastike kattilassa, pilko sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä tai valuta kuorrute brownien pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 dlkinuskikastiketta
    100 gtummaa suklaata
  6. 6

    Rouhi pähkinät ja ripottele ne kuorrutteen pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa kakku paloiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 dlpähkinäsekoitusta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 17.11.2025