Suklaa-pähkinäbrowniet | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaa-pähkinäbrowniet

Suklaa-pähkinäbrowniet

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Tumma suklaa tekee leivonnaisista herkullisia, ja pähkinärouhe tuo niihin makua ja rouheutta. Kinuskikastiketta ja tummaa suklaata sisältävä kuorrutus viimeistelee browniet.

Ainekset

100 g
Voita
100 g
Tummaa suklaata (70-80 %)
2 kpl
Kananmunaa
2 1/4 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Pähkinöitä rouhittuna

kuorrutus

1 dl
Kinuskikastiketta
100 g
Tummaa suklaata
1/2 dl
Rouhittuja pähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi kattilassa. Pilko sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää munat, yhdistetyt kuivat aineet ja pähkinärouhe. Sekoita sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Peitä suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 15 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kuumenna kinuskikastike kattilassa, pilko sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pinnalle pähkinärouhe. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa kakku paloiksi.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.8.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1357

324

17,6 g

8,1 g

35,4 g

25,6 g

1,6 g

5,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 dl Kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli