Juhlava punaviinikastike
Ainekset
Valmistus
Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää viinietikka ja sokeri ja kiehauta niin, että etikka keittyy kasaan. Lisää punaviini ja keitä 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes nesteestä on jäljellä puolet.
Lisää vesi, liemikuutiot ja rosmariini. Anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta 30–40 minuuttia, kunnes neste on haihtunut jälleen noin puoleen.
Siivilöi kastike. Vispaa voi kuumaan kastikkeeseen, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Halutessasi voit suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Valuta suurus ohuena nauhana kastikkeeseen samalla koko ajan sekoittaen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
246
1032
13,8 g
5,3 g
6,8 g
5,3 g
1,3 g
1,3 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl valkosipulinkynsi,
8 dl vettä,
0,25 tl kuivattua rosmariinia,
0,5 tl suolaa,
0,25 tl rouhittua mustapippuria,
2 rkl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli