Juhlava punaviinikastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juhlava punaviinikastike
Play

Juhlava punaviinikastike

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pihviruokien klassikkokastike keitetään kasaan kaikessa rauhassa kaksi kertaa, jolloin sen maku tiivistyy täyteläiseksi. Tarjoa punaviinikastiketta juhlapäivänä esimerkiksi pihvin, paistin tai broilerin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
porkkana
100 g
juuriselleriä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
5 dl
punaviiniä
8 dl
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
1/4 tl
kuivattua rosmariinia
2 rkl
voita
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää viinietikka ja sokeri ja kiehauta niin, että etikka keittyy kasaan. Lisää punaviini ja keitä 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes nesteestä on jäljellä puolet.

1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
1 kpl
valkosipulinkynsi
100 g
juuriselleriä
1/2 dl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
5 dl
punaviiniä
2

Lisää vesi, liemikuutiot ja rosmariini. Anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta 30–40 minuuttia, kunnes neste on haihtunut jälleen noin puoleen.

2 rkl
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
1/4 tl
kuivattua rosmariinia
3

Siivilöi kastike. Vispaa voi kuumaan kastikkeeseen, mausta suolalla ja mustapippurilla.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
voita
4

Halutessasi voit suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Valuta suurus ohuena nauhana kastikkeeseen samalla koko ajan sekoittaen.

1/2 rkl
maissitärkkelystä
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 4.11.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1032

246

13,8 g

5,3 g

6,8 g

5,3 g

1,3 g

1,3 g

2,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl valkosipulinkynsi,

8 dl vettä,

0,25 tl kuivattua rosmariinia,

0,5 tl suolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria,

2 rkl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli