Juhlava punaviinikastike

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Pihviruokien klassikkokastike keitetään kasaan kaikessa rauhassa kaksi kertaa, jolloin sen maku tiivistyy täyteläiseksi. Tarjoa punaviinikastiketta juhlapäivänä esimerkiksi pihvin, paistin tai broilerin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplporkkana
100 gjuuriselleriä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä
1/2 dlpunaviinietikkaa
1 rklsokeria
5 dlpunaviiniä
8 dlvettä
2 kpllihaliemikuutiota
1/4 tlkuivattua rosmariinia
2 rklvoita
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/2 rklmaissitärkkelystä
2 rklvettä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää viinietikka ja sokeri ja kiehauta niin, että etikka keittyy kasaan. Lisää punaviini ja keitä 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes nesteestä on jäljellä puolet.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    100 gjuuriselleriä
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 dlpunaviinietikkaa
    1 rklsokeria
    5 dlpunaviiniä
  2. 2

    Lisää vesi, liemikuutiot ja rosmariini. Anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta 30–40 minuuttia, kunnes neste on haihtunut jälleen noin puoleen.

    MääräAinesosa
    2 rklvettä
    2 kpllihaliemikuutiota
    1/4 tlkuivattua rosmariinia
  3. 3

    Siivilöi kastike. Vispaa voi kuumaan kastikkeeseen, mausta suolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Halutessasi voit suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Valuta suurus ohuena nauhana kastikkeeseen samalla koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    2 rklvettä
    1/2 rklmaissitärkkelystä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl valkosipulinkynsi, 8 dl vettä, 0.25 tl kuivattua rosmariinia, 0.5 tl suolaa, 0.25 tl rouhittua mustapippuria, 2 rkl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
4.11.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä