Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juhlava punaviinikastike

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pihviruokien klassikkokastike keitetään kasaan kaikessa rauhassa kaksi kertaa, jolloin sen maku tiivistyy täyteläiseksi. Tarjoa punaviinikastiketta juhlapäivänä esimerkiksi pihvin, paistin tai broilerin kanssa.

Ainekset

1 kpl
porkkana
100 g
juuriselleriä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
5 dl
punaviiniä
8 dl
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
1/4 tl
kuivattua rosmariinia
2 rkl
voita
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää viinietikka ja sokeri ja kiehauta niin, että etikka keittyy kasaan. Lisää punaviini ja keitä 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes nesteestä on jäljellä puolet.

1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
1 kpl
valkosipulinkynsi
100 g
juuriselleriä
1/2 dl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
5 dl
punaviiniä
2

Lisää vesi, liemikuutiot ja rosmariini. Anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta 30–40 minuuttia, kunnes neste on haihtunut jälleen noin puoleen.

2 rkl
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
1/4 tl
kuivattua rosmariinia
3

Siivilöi kastike. Vispaa voi kuumaan kastikkeeseen, mausta suolalla ja mustapippurilla.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
voita
4

Halutessasi voit suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Valuta suurus ohuena nauhana kastikkeeseen samalla koko ajan sekoittaen.

1/2 rkl
maissitärkkelystä
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 4.11.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

246

1032

13,8 g

5,3 g

6,8 g

5,3 g

1,3 g

1,3 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl valkosipulinkynsi,

8 dl vettä,

0,25 tl kuivattua rosmariinia,

0,5 tl suolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria,

2 rkl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli