Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen parsapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Quiche eli ranskalainen piirakka on kahvipöydän klassikko. Tässä versiossa täyte saa makua tankoparsan lisäksi mascarponesta ja emmentaljuustosta.

Ainekset

Pohja

150 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
vettä

Täyte

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 rs) mascarponea
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
150 g
(3 dl) emmentaljuustoraastetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.

2

Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuokaan niin, että reunoista tulee noin 3 cm:n korkuiset. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

150 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
vettä
3

Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista niistä puumaiset kannat ja pilko neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota parsoja pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä parsat sivuun lautaselle. Kuullota sipulit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 rs) mascarponea
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
150 g
(3 dl) emmentaljuustoraastetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Levitä sipulit ja juusto-kermaseos pohjan päälle. Ripottele parsat tasaisesti pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.

5

Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.

Vinkki: Leivinpaperin saa asettumaan helpommin vuokaan, kun sen rypistää ensin.

Vinkki: Taikina pitää muotonsa paremmin, kun piirakan reunoille asettaa foliota esipaiston ajaksi.

Vinkki: Voit käyttää halutessasi valmista piirakkapohjaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 11.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

420

1760

30,9 g

18,6 g

21,7 g

2,5 g

2,8 g

12,6 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli