Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karpalofocaccia

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Leivo pyöreä focaccia joulunajan juhliin ja mausta karpaloilla sekä rosmariinilla. Pala herkkuleipää maistuu niin glögin kuin juustojenkin kanssa.

Ainekset

3 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
3/4 tl
suolaa
7 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä

Pinnalle

1 dl
(60 g) kuivattuja karpaloita
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1/2 tl
(sormi)suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane karpalot kulhoon ja kaada päälle 2 dl kiehautettua kuumaa vettä. Liota karpaloita taikinan valmistuksen ajan.

1 dl
(60 g) kuivattuja karpaloita
2

Lämmitä 3 dl vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä (esimerkiksi altaassa kuumassa vedessä) 30 minuuttia.

3 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
3/4 tl
suolaa
7 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
3

Taputtele taikina noin 1,5 cm:n paksuiseksi ympyräksi (halkaisija 30 cm) leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 15 minuuttia.

4

Valuta karpalot ja painele ne taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä. Ripottele rosmariinia ja suolaa pinnalle. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia kullanruskeaksi.

2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1/2 tl
(sormi)suolaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
|
Muokattu: 21.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

159

664

5,3 g

0,8 g

22,2 g

0,8 g

2,0 g

4,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli