Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskus, sekoita ja anna turvota 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi. Hienonna yrtit. Huuhtele ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita jäähtyneen kuskusin joukkoon loput tabboulehin ainekset.
Huuhtele munakoiso, poista kanta ja leikkaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista kukkakaalista lehdet ja siisti kanta. Leikkaa kaalista noin sentin paksuisia viipaleita. Huuhtele ja halkaise paprikat sekä poista kannat ja siemenet.
Huuhtele, valuta ja kuivaa kikherneet. Kaada herneet folioarkin (40 x 40 cm) toiselle puoliskolle yhteen kerrokseen. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele suolaa. Taita folion toinen puolisko päälle ja rypistele yhdeltä sivulta kiinni. Grillaa herneitä foliotaskussaan 15–20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ne ovat paahtuneita.
Huuhtele ja raasta kurkku. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita tsatsikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Valmista leivät. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää jogurtti ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhotetulla alustalla taikinasta tanko, jaa kuuteen osaan ja taputtele ohuiksi. Sivele pintaan öljyä ja paista kypsäksi grillissä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
Grillaa kasvikset napakan pehmeiksi. Pilko kaali, paprika ja leivät suupaloiksi. Kokoa salaatin ainekset isolle vadille ja viimeistele oliiveilla.
Vinkki: Oikaise ostamalla tsatsiki ja pitaleivät valmiina kaupasta. Voit myös tuunata salaattia lisäämällä esimerkiksi falafelejä, viininlehtikääryleitä tai erilaisia kastikkeita, kuten muhammaraa ja hummusta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
451
1887
17,4 g
5,3 g
54,4 g
8,6 g
7,6 g
15,1 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl ruukku minttua,
0,5 tl kurkumaa,
Kalamata-oliiveja,
rypsiöljyä,
alumiinifoliota.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli