Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se kunnolla. Mausta seos mausteseoksella ja lisää pannulle myös pavut kastikkeineen, vesi ja tomaattisose. Anna hautua 15 minuuttia.
Huuhtele kasvikset. Viipaloi tomaatit, halkaise avokadot, poista kivi ja kuoret. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Suikaloi salaatti.
Lämmitä tortilla pannulla tai mikrossa ja laita työalustalle. Vedä veitsellä viilto tortillan keskeltä sen reunaan. Levitä salsaa tortillan neljännekselle viiltokohdan vasemmalla puolella, lusikoi lämmintä jauhelihapaistosta toiselle neljännekselle, laita salaattia ja tomaattia kolmannelle ja avokadoa ja sipulia neljännelle. Taita ensimmäinen neljännes toisen päälle ja siitä edelleen kolmannen ja neljännen osan päälle niin, että tortillasta tulee kolmio ja täytteet ovat omissa kerroksissaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
572
2394
36,0 g
9,3 g
24,0 g
9,8 g
14,5 g
31,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl (36 g:n pussi) texmex-mausteseosta,
1 dl vettä,
3 rkl tomaattisosetta,
8 kpl (1 pkt) vehnätortillaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli