Valuta raejuusto siivilässä. Mittaa maito pinnoitettuun kattilaan. Sekoita maissitärkkelys ja muna joukkoon kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Nosta kattila jäähtymään tiskialtaaseen kylmään veteen.
Sekoita raejuusto jäähtyneeseen vanukkaaseen.
Pese hedelmät. Leikkaa appelsiinit ja greippi terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti kalvoja pitkin ja paloittele lohkot kulhoon. Raasta 2 tl limen kuorta ja purista mehu sitrusten joukkoon. Sekoita hunaja salaattiin.
Tarjoa raejuustovanukas sitrussalaatin kanssa.
Vinkki: Raejuustovanukas maistuu myös riisipuuron tapaan kanelin tai mehukeiton kanssa. Päälle sopivat myös marjasose, hillo ja tuoreet marjat.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
172
720
3,3 g
1,7 g
19,7 g
17,7 g
1,7 g
14,2 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli