Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola, sooda ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes haarukka läpäisee perunan mutta saa vielä vähän vastusta.
Kaada perunat varovasti lävikköön, valuta keitinvesi ja anna höyryn haihtua kokonaan. Mittaa öljy, suola ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele perunat öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille pellille.
Paista perunoita 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja käännä perunat. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kunnolla kullanruskeita ja reunoiltaan vähän tummia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
257
1075
8,0 g
1,0 g
38,8 g
1,5 g
2,5 g
4,7 g
7,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli