Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bagelit

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Leivo itse helpot bagelit! Bageleiden suomenkielinen nimi, vesirinkelit viittaa niiden valmistustapaan, sillä bagelit keitetään nopeasti vedessä ennen uunissa paistamista. Herkuttele rinkelit sellaisinaan uunituoreina tai tee täytettyjä bageleita.

Ainekset

7 - 8 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
3 1/2 dl
vettä
1 1/2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

Keittämiseen

1 1/2 l
vettä
1 1/2 rkl
siirappia

Pinnalle

2 rkl
unikon- tai seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita puoleen jauhoista kuivahiiva ja sekoita seos noin 42-asteiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta loput jauhot desin erissä taikinaan, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

7 - 8 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
1 1/2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
2

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja leivo pötköksi. Jaa 15 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinalla peitettyinä noin 15 minuuttia.

3

Kiehauta vesi ja siirappi kattilassa. Tee kohonneiden pullien keskelle sormilla reikä ja venytä rinkeleiksi. Keitä muutamaa rinkeliä kerrallaan noin puoli minuuttia, käännät rinkelit keittämisen puolivälissä. Nosta pikakeitetyt rinkelit reikäkauhalla leivinpaperille pellille. Ripottele kuumien rinkeleiden pinnoille seesamin- tai unikonsiemeniä. Anna kohota peittämättöminä noin 15 minuuttia.

1 1/2 l
vettä
1 1/2 rkl
siirappia
2 rkl
unikon- tai seesaminsiemeniä
4

Paista bageleita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä ja täytä haluamillasi täytteillä.

Vinkki! Jaa taikina 8 palaan, jos haluat bageleista isoja ja muhkeita. Voit voidella bagelit kananmunalla ennen siementen ripottamista, niin ne pysyvät paremmin kiinni bagelin pinnassa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.4.2022
|
Muokattu: 30.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

132

555

0,5 g

0,1 g

26,9 g

1,6 g

1,2 g

4,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kuivahiivaa,

1,5 l vettä,

1,5 rkl siirappia,

2 rkl unikon- tai seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli