Sekoita puoleen jauhoista kuivahiiva ja sekoita seos noin 42-asteiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta loput jauhot desin erissä taikinaan, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja leivo pötköksi. Jaa 15 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinalla peitettyinä noin 15 minuuttia.
Kiehauta vesi ja siirappi kattilassa. Tee kohonneiden pullien keskelle sormilla reikä ja venytä rinkeleiksi. Keitä muutamaa rinkeliä kerrallaan noin puoli minuuttia, käännät rinkelit keittämisen puolivälissä. Nosta pikakeitetyt rinkelit reikäkauhalla leivinpaperille pellille. Ripottele kuumien rinkeleiden pinnoille seesamin- tai unikonsiemeniä. Anna kohota peittämättöminä noin 15 minuuttia.
Paista bageleita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä ja täytä haluamillasi täytteillä.
Vinkki! Jaa taikina 8 palaan, jos haluat bageleista isoja ja muhkeita. Voit voidella bagelit kananmunalla ennen siementen ripottamista, niin ne pysyvät paremmin kiinni bagelin pinnassa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
132
555
0,5 g
0,1 g
26,9 g
1,6 g
1,2 g
4,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kuivahiivaa,
1,5 l vettä,
1,5 rkl siirappia,
2 rkl unikon- tai seesaminsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli