Huuhtele kaali ja poista kova kantaosa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Ruskista sipulit öljyssä isolla pannulla ja kaada vuokaan (vetoisuus noin 3 litraa). Ruskista myös kaali parissa erässä ja kaada vuokaan.
Pese omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat. Raasta etikkapunajuuret. Lisää omenat ja punajuuret vuokaan. Sekoita rosmariini, pippuri ja suola joukkoon.
Kaada vuokaan keskenään sekoitettu punajuurien liemi ja vesi. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele voinokareilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita vuokaa paistamisen puolivälissä.
Vinkki: 1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia vastaa 1 tl kuivattua rosmariinia.
Vinkki: Vegaaninen punakaalilaatikko syntyy vaihtamalla voi kasvirasvaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
151
633
4,5 g
1,8 g
22,5 g
22,5 g
3,9 g
2,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl rosmariinia hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli