Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä margariinia mikrossa, kunnes se on lähes sulanut. Sekoita margariini jauhoseokseen. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi (ø noin 30 cm) pohjaksi. Vedä taikina leivinpaperin kanssa uunipellille.
Yhdistä täytteen ainekset. Levitä täyte taikinapohjalle niin, että noin 2 cm reunoista jää ilman täytettä. Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Aseta lohkot täytteen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Taita piiraan reunat täytteen päälle.
Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras on saanut hiukan väriä.
Vinkki: Tarjoa galetten kanssa vegaanista jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
225
943
9,4 g
2,1 g
27,3 g
11,1 g
3,1 g
5,4 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli