Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Soseuta taatelit, keksilevite ja lämmin kahvi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne jogurtin ja rasvan kanssa soseeseen ja kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä haaleaksi ennen kuorruttamista.
Kuumenna keksilevite mikrossa juoksevaksi, noin 15 sekuntia, ja valuta kakun päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Leivo taatelikakku hyvissä ajoin etukäteen. Kakun maku vain paranee, kun se saa tekeytyä joitakin päiviä. Jääkaapissa se säilyy kuvun alla hyvänä viikon. Jos pakastat kakun, kuorruta se vasta sulattamisen jälkeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
265
1110
10,2 g
2,9 g
37,2 g
16,7 g
2,3 g
4,1 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
margariinia (maidotonta),
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli