Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Loppukesän mehevimmässä kakussa maistuvat sitruunan raikkaus ja kesäkurpitsan tuoma mehukkuus. Vegaaninen kakku täytetään vaniljaisella vaahtopilvellä ja omenahillolla. Koristele kakku entistä ihanammaksi tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.

Ainekset

200 g
(1 pieni) kesäkurpitsa
1/2 kpl
sitruunaa
2 dl
kaurajuomaa
3 dl
fariinisokeria
1 dl
rypsiöljyä
2 tl
valkoviinietikkaa
5 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria

TÄYTE

250 ml
(1 prk) kaurapohjaista vaniljakastiketta
150 g
(1 prk) maustamatonta kauralevitettä
1/2
sitruunan kuori
1 dl
omenahilloa
1 tl
kanelia

LISÄKSI

vadelmia
syötäviä kukkia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla.

2

Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja suikaloi juustohöylällä muutama kuorisuikale koristeeksi. Säilytä suikaleet kylmässä vedessä. Raasta kurpitsa (noin 4 dl raastetta). Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu.

200 g
(1 pieni) kesäkurpitsa
1/2 kpl
sitruunaa
3

Sekoita kaurajuoma, fariinisokeri, öljy ja etikka kulhossa. Lisää kurpitsaraaste ja sitruunanmehu. Säästä sitruunan kuori täytteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa, jotta taikina ei sitkisty. Levitä taikina vuokaan, tasoita ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

2 dl
kaurajuomaa
3 dl
fariinisokeria
1 dl
rypsiöljyä
2 tl
valkoviinietikkaa
5 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
4

Vaahdota vaniljakastike. Lisää kauralevite ja sitruunankuori. Vatkaa tasaiseksi. Mausta hillo kanelilla.

250 ml
(1 prk) kaurapohjaista vaniljakastiketta
150 g
(1 prk) maustamatonta kauralevitettä
1/2
sitruunan kuori
1 dl
omenahilloa
1 tl
kanelia
5

Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Aseta alin levy vadille. Levitä sille puolet hillosta ja kolmannes vaniljavaahdosta. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu vaahto. Koristele marjoilla, kukilla ja kurpitsankuorisuikaleilla.

Vinkki: Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen leikkaamista. Leikkaa kakku terävällä veitsellä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.7.2021
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

416

1740

15,2 g

2,5 g

62,1 g

35,3 g

1,6 g

6,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruunan kuori,

vadelmia,

syötäviä kukkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli