Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Lisää keltuaiset maitoon.
Sulata voi. Lisää voisula, suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan hellästi nostellen.
Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja anna myös toisen puolen saada väriä. Tarjoa blinit kuumina haluamiesi täytteiden kanssa.
Vinkki! Jos teet kerralla enemmän blineja, niin paista ne ennakkoon. Ennen ruokailua lado blinit leivinpaperille pellille ja voitele ne voisulalla. Kuumenna blinejä 175-asteisessa uunissa 8 minuuttia.
Katso täältä herkulliset täytteet blineille:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
379
1585
8,8 g
4,0 g
54,0 g
6,3 g
5,0 g
17,3 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Voita paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli