Blinien täytteet
60 min

Nappaa talteen!
Valmista blinien täytteet jääkaappiin tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen kuin aloitat blinien paistamisen.
| Mätitäyte | |
|---|---|
| 100 g | kirjolohenmätiä (pakaste) |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Savukalamousse | |
| 400 g | lämminsavustettua kirjolohta |
| 1 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Katkaraputäyte | |
| 180 g | (1 ps) pakaste katkarapuja |
| 1 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | basilikaa hienonnettuna |
| 200 g | (1 kpl) raejuustoa |
| 75 g | (1/2 prk) ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Porotäyte | |
| 100 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistia (leikkele) |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | piparjuuritahnaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Tarjoa lisäksi | |
| 4 kpl | maustekurkkua |
| 4 kpl | punajuurta mausteliemessä |
| 1 kpl | punasipuli hienonnettuna |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
- 1.
Mätitäyte: Valuta mäti tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
- 2.
Savukalamousse: Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Hienonna kala ja tilli kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
- 3.
Katkaraputäyte: Valuta sulaneita katkarapuja noin 15 minuuttia. Hienonna yrtit. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
- 4.
Porotäyte: Leikkaa poroleikkeleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
Blinien täytteet
arvosana4/5
60 min
Valmista blinien täytteet jääkaappiin tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen kuin aloitat blinien paistamisen.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Mätitäyte | |
| 100 g | kirjolohenmätiä (pakaste) |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Savukalamousse | |
| 400 g | lämminsavustettua kirjolohta |
| 1 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Katkaraputäyte | |
| 180 g | (1 ps) pakaste katkarapuja |
| 1 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | basilikaa hienonnettuna |
| 200 g | (1 kpl) raejuustoa |
| 75 g | (1/2 prk) ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Porotäyte | |
| 100 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistia (leikkele) |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | piparjuuritahnaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/4 tl | suolaa |
Tarjoa lisäksi | |
| 4 kpl | maustekurkkua |
| 4 kpl | punajuurta mausteliemessä |
| 1 kpl | punasipuli hienonnettuna |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Mätitäyte: Valuta mäti tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 100 g kirjolohenmätiä (pakaste) 1 kpl pieni sipuli 120 g (1 prk) smetanaa 1/4 tl mustapippuria 1/4 tl suolaa - 2
Savukalamousse: Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Hienonna kala ja tilli kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 400 g lämminsavustettua kirjolohta 1 rkl tilliä hienonnettuna 150 g (1 prk) ranskankermaa 35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl mustapippuria - 3
Katkaraputäyte: Valuta sulaneita katkarapuja noin 15 minuuttia. Hienonna yrtit. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) pakaste katkarapuja 1 rkl tilliä hienonnettuna 1 rkl basilikaa hienonnettuna 200 g (1 kpl) raejuustoa 1/2 tl suolaa 75 g (1/2 prk) ranskankermaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 4
Porotäyte: Leikkaa poroleikkeleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 100 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistia (leikkele) 2 rkl persiljaa hienonnettuna 1/2 tl piparjuuritahnaa 200 g (1 prk) kermaviiliä 1/4 tl suolaa
Ravintosisältö
648
Energiaa kcal
2713
Energiaa kj
48,0 g
Rasvaa
28,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,0 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
41,8 g
Proteiinia
7,4 g
Suolaa
648
Energiaa kcal
2713
Energiaa kj
48,0 g
Rasvaa
28,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,0 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
41,8 g
Proteiinia
7,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























