Blinien täytteet

arvosana4/5

(2)arviota
5 Annosta

60 min

Valmista blinien täytteet jääkaappiin tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen kuin aloitat blinien paistamisen.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa

Mätitäyte

100 gkirjolohenmätiä (pakaste)
1 kplpieni sipuli
120 g(1 prk) smetanaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Savukalamousse

400 glämminsavustettua kirjolohta
1 rkltilliä hienonnettuna
1 rklsitruunanmehua
150 g(1 prk) ranskankermaa
35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia
1/2 tlmustapippuria

Katkaraputäyte

180 g(1 ps) pakaste katkarapuja
1 rkltilliä hienonnettuna
1 rklbasilikaa hienonnettuna
200 g(1 kpl) raejuustoa
75 g(1/2 prk) ranskankermaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Porotäyte

100 g(1 pkt) poron kylmäsavupaistia (leikkele)
2 rklpersiljaa hienonnettuna
1/2 tlpiparjuuritahnaa
200 g(1 prk) kermaviiliä
1/4 tlsuolaa

Tarjoa lisäksi

4 kplmaustekurkkua
4 kplpunajuurta mausteliemessä
1 kplpunasipuli hienonnettuna
35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia
120 g(1 prk) smetanaa
3 rkltilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Mätitäyte: Valuta mäti tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    100 gkirjolohenmätiä (pakaste)
    1 kplpieni sipuli
    120 g(1 prk) smetanaa
    1/4 tlmustapippuria
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Savukalamousse: Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Hienonna kala ja tilli kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    400 glämminsavustettua kirjolohta
    1 rkltilliä hienonnettuna
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlmustapippuria
  3. 3

    Katkaraputäyte: Valuta sulaneita katkarapuja noin 15 minuuttia. Hienonna yrtit. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) pakaste katkarapuja
    1 rkltilliä hienonnettuna
    1 rklbasilikaa hienonnettuna
    200 g(1 kpl) raejuustoa
    1/2 tlsuolaa
    75 g(1/2 prk) ranskankermaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Porotäyte: Leikkaa poroleikkeleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    100 g(1 pkt) poron kylmäsavupaistia (leikkele)
    2 rklpersiljaa hienonnettuna
    1/2 tlpiparjuuritahnaa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1/4 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
1.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä