Blinien täytteet | Blinit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Blinit täytteet

Blinien täytteet

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Valmista blinien täytteet jääkaappiin tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen kuin aloitat blinien paistamisen.

Ainekset

mätitäyte

100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

savukalamousse

400 g
Lämminsavustettua kirjolohta
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 rkl
Sitruunanmehua
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/2 kpl
(à 65 g) kapriksia
1/2 tl
Mustapippuria

katkaraputäyte

1 kpl
(180 g) katkarapuja
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 rkl
Basilikaa hienonnettuna
1 kpl
(200 g) raejuustoa
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

porotäyte

1 kpl
(100 g) poron kylmäsavupaistia (leikkele)
2 rkl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Piparjuuritahnaa
1 kpl
Kermaviiliä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

tarjoa lisäksi

4 - 6 kpl
Maustekurkkua
4 - 6 kpl
Punajuurta mausteliemessä
1 kpl
Punasipuli hienonnettuna
1/2 kpl
(à 65 g) kapriksia
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/2 dl
Tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mätitäyte

Valuta mäti tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
2

Savukalamousse

Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Hienonna kala ja tilli kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

400 g
Lämminsavustettua kirjolohta
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/2 kpl
(à 65 g) kapriksia
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Mustapippuria
3

Katkaraputäyte

Valuta sulaneita katkarapuja noin 15 minuuttia. Hienonna yrtit. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

1 kpl
(180 g) katkarapuja
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 rkl
Basilikaa hienonnettuna
1 kpl
(200 g) raejuustoa
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
4

Porotäyte blineille

Leikkaa poroleikkeleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

1 kpl
(100 g) poron kylmäsavupaistia (leikkele)
2 rkl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Piparjuuritahnaa
1 kpl
Kermaviiliä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

Katso ohjeet bilinitaikinaan

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.