Blinien täytteet - Yhteishyvä

Blinien täytteet

???
Annokset
5
Valmista blinien täytteet jääkaappiin tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen kuin aloitat blinien paistamisen.
Jaa Somessa

Ainekset

MÄTITÄYTE

100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

SAVUKALAMOUSSE

400 g
Lämminsavustettua kirjolohta
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 rkl
Sitruunanmehua
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/2 kpl
(à 65 g) kapriksia
1/2 tl
Mustapippuria

KATKARAPUTÄYTE

1 kpl
(180 g) katkarapuja
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 rkl
Basilikaa hienonnettuna
1 kpl
(200 g) raejuustoa
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

POROTÄYTE

1 kpl
(100 g) poron kylmäsavupaistia (leikkele)
2 rkl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Piparjuuritahnaa
1 kpl
Kermaviiliä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

TARJOA LISÄKSI

4 - 6 kpl
Maustekurkkua
4 - 6 kpl
Punajuurta mausteliemessä
1 kpl
Punasipuli hienonnettuna
1/2 kpl
(à 65 g) kapriksia
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/2 dl
Tilliä hienonnettuna

Näin teet

1

Mätitäyte

Valuta mäti tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

100 g
Kirjolohenmätiä (pakaste)
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
2

Savukalamousse

Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Hienonna kala ja tilli kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

400 g
Lämminsavustettua kirjolohta
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/2 kpl
(à 65 g) kapriksia
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Mustapippuria
3

Katkaraputäyte

Valuta sulaneita katkarapuja noin 15 minuuttia. Hienonna yrtit. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

1 kpl
(180 g) katkarapuja
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 rkl
Basilikaa hienonnettuna
1 kpl
(200 g) raejuustoa
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
4

Porotäyte blineille

Leikkaa poroleikkeleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

1 kpl
(100 g) poron kylmäsavupaistia (leikkele)
2 rkl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Piparjuuritahnaa
1 kpl
Kermaviiliä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa