Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chimichurri

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Desilitraa
Fork and knife
6 Desilitraa
Argentiinalainen chimichurri on runsaasti persiljaa ja korianteria sisältävä valkosipulinen kastike, joka maistuu grillatun lihan, kalan ja kasvisten kanssa.

Ainekset

2 - 4 kpl
valkosipulinkynsiä
1 kpl
punainen chili
4 dl
persiljaa hienonnettuna
1 dl
korianteria hienonnettuna
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 dl
rypsiöljyä
2 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna chili ja yrtit.

2 - 4 kpl
valkosipulinkynsiä
1 kpl
punainen chili
4 dl
persiljaa hienonnettuna
1 dl
korianteria hienonnettuna
2

Soseuta valkosipulit, chili, yrtit ja etikka tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä.

1 dl
rypsiöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
3

Mausta kastike oreganolla ja suolalla.

2 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.6.2021
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

139

582

15,0 g

0,8 g

0,7 g

0,2 g

0,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli