Valmista yrttiöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
Pese ja kuori juurekset. Leikkaa juureksista kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Leikkaa kovat keskiosat veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Laita juurekset suureen kulhoon. Lisää puolet yrttiöljystä ja kääntele sekaisin. Paista juureksia pannulla käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 ½ l vettä) pakkauksen keitto-ajan mukaan. Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita loppu yrttiöljy ja juurekset pastaan. Murustele valutettu salaattijuusto pinnalle ja viimeistele rucolalla. Halutessasi ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
459
1921
27,3 g
6,8 g
34,8 g
10,3 g
8,5 g
12,8 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
auringonkukansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli