Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyhtökauratabbouleh

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuskusista ja kasviksista tehty raikas tabboulehsalaatti mehevöityy rapeaksi paistetulla nyhtökauralla.

Ainekset

1 dl
Kuskusia
1 1/2 dl
Vettä
4 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger)
2 kpl
Avomaankurkkua (tai 1/2 kurkkua)
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
Ruukku persiljaa
1 kpl
Ruukku minttua
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Suolaa
3/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kuskus kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kuskusin päälle. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä ja ½ tl suolaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna kuskusin turvota 15 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.

Hienonna valkosipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista nyhtökauraa ja valkosipulia 2–3 minuuttia. Sekoita kuskusiin.

Kuutioi kurkut ja sipuli. Lohko tai puolita kirsikkatomaatit. Hienonna yrtit. Lisää kuskusiin. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

874

14,0 g

1,0 g

16,8 g

2,8 g

2,3 g

2,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Vettä,

Valkosipulinkynttä,

1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger),

1 tl Suolaa,

0,75 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli