Laita cocktailtikut veteen likoamaan. Huuhtele munakoisot ja poista kannat. Leikkaa molemmista munakoisoista pitkittäin 5 viipaletta (paksuus reilu 0,5 cm).
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita öljy, valkosipuli, suola ja pippuri. Sivele munakoisoviipaleet molemmin puolin mausteöljyllä. Paista munakoisot taipuisan pehmeiksi, ei kokonaan kypsiksi, grillissä epäsuoralla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä kääntäen. Siirrä pehmeät munakoisot esimerkiksi uunipellille täyttöä varten.
Huuhtele tomaatit. Leikkaa tomaatit ja juusto 10 viipaleeksi. Aseta juustoviipale, muutama basilikanlehti ja tomaattiviipale munakoisojen keskelle. Taita munakoisoviipaleiden päät täytteiden päälle ja kiinnitä cocktailtikuilla. Paahda nyyttejä grillissä epäsuoralla lämmöllä, kunnes juusto pehmenee ja munakoisot saavat hieman väriä.
Soseuta basilikaöljyn ainekset sauvasekoittimella sileäksi. Valuta öljy valmiiden munakoisonyyttien päälle tai tarjoa öljy erikseen nyyttien kanssa.
Vinkki: Voit valmistaa nyytit myös pellillä 225-asteisen uunin ylätasolla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
124
519
10,6 g
2,3 g
2,9 g
2,4 g
1,7 g
3,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 kpl cocktailtikkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli