Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
Laske pekoniviipaleet. Puolita tai halkaise ananas ja leikkaa kuori pois. Leikkaa ananaksesta yhtä monta, noin 3–4 cm:n kuutiota, kuin pekoniviipaleita on. Poista samalla ananaksen kova keskusta.
Hienonna chili ja korianteri. Laita ananaskuutiot kulhoon ja sekoita chili, korianteri ja öljy joukkoon.
Kääri yksi pekoniviipale tiiviisti jokaisen ananaspalan ympärille. Työnnä noin 4 palaa yhteen grillitikkuun.
Yhdistä kastikkeen ainekset. Sivele reilusti kastiketta vartaiden pintaan ja säästä loppu kastike. Anna vartaiden maustua viileässä 1 tunti.
Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella tai grillin keskilämmöllä kauttaaltaan niin, että pekoni rapeutuu ja ruskistuu. Kääntele vartaita useita kertoja grillauksen aikana ja sivele samalla pintaan hieman lisää marinadia.
Vinkki! Lisää vartaisiin viipaloituja kasviksia, vaikkapa paprikaa ja sipulia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
299
1251
24,0 g
2,2 g
18,2 g
18,2 g
1,8 g
2,2 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Punainen chili,
Ruukku korianteria,
Grillitikkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli