Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, suola ja öljy. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa loppu maito joukkoon. Anna turvota täytteen valmistamisen ajan.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Huuhtele paprikat. Poista kanta ja siemenet. Kuutioi paprikat. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit, paprika ja mausteet. Kääntele hetki.
Sekoita pannaritaikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele jauhelihaseos ja juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Käytä pannariin jääkaapista löytyviä kasviksia. Porkkanaraaste ja kaalisuikaleetkin sopivat hyvin täytteeseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
234
981
13,8 g
6,3 g
11,4 g
3,4 g
1,0 g
15,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli