Rouhi pähkinät veitsellä tai monitoimikoneessa melko karkeaksi rouheeksi. Pese ja kuori omena. Poista siemenkota ja raasta omena hienoksi raasteeksi (noin 1 dl). Sekoita raaste ja kuivat aineet kulhossa. Kiehauta vesi ja kaada se kuumana kuivien aineiden joukkoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperille pellille ja painele käsin koko pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Voit myös nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella levyn tasaiseksi paperien välissä.
Paista 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, kunnes näkkileipä on rapea ja ruskistunut. Anna näkkileivän jäähtyä kunnolla peittämättömänä ja murra palasiksi. Saat näkkäristä säntillisiä paloja, jos leikkaat levyn heti uunista ottamisen jälkeen. Säilytä näkkileipä tiiviissä rasiassa.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä näkkäriin pähkinä-, siemen ja jauhopussien loput.
Vinkki: Tarjoa näkkäri esimerkiksi kanelisen taatelihillon ja herkuttelujuustojen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
99
416
7,6 g
0,9 g
4,4 g
0,6 g
1,4 g
2,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli