Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin teet maukkaan omenahillon

Teksti:
Yhteishyvä
Asiantuntija:
kotitalouden asiantuntija Inkeri Liinaharja, Uudenmaan Martat
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.9.2015
|
Muokattu: 20.8.2024
Omenahillo on hyvä keino säilöä omenat talven varalle. Itse tehty omenahillo on myös mieluisa lahja tai tuliainen, jonka voi koristella kauniilla lahjapaperilla ja narulla.

Omenahilloon tarvitset

  • 1 kg omenoita
  • 1 dl vettä
  • 3 dl hillosokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1/2 sitruunan mehu
  • kattila
  • sauvasekoitin
  • kannellisia hillopurkkeja.

Tee näin

  1. Pese hillopurkit huolellisesti kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Hillopurkit ja kannet kannattaa desinfioida niin, että niitä keittää vedessä pari minuuttia. Hillo säilyy desinfioidussa purkissa pidempään.
  2. Kuori omenat. Poista siemenkodat ja paloittele.
  3. Kiehauta vesi. Lisää omenat, kanelitanko, sokeri ja sitruunan mehu. Jos omenat ovat hapanta lajiketta, niin lisää vähän sokerin määrää.
  4. Keitä omenoita ilman kantta, kunnes ne alkavat soseutua eli noin 15–20 minuuttia. Poista kanelitanko.
  5. Soseuta omenat sauvasekoittimella ja monitoimikoneella.
  6. Annostele omenahillo säilykepurkkeihin ja sulje kannet.

Katso myös nämä reseptit omenahilloihin