Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenachutney

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Desilitraa
Fork and knife
4 Desilitraa
Keitä omenat intialaistyyliseksi chutneyksi. Mausteinen, makeantulinen omenahilloke sopii esimerkiksi lempeiden kotimaisten juustojen seuraan. Kokeile chutneya grilliruoan lisukkeena sekä tuorejuustoon sekoitettuna dippinä.

Ainekset

500 g
omenoita
1 kpl
(pieni) sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
20 g
tuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna)
1 kpl
punainen chili
2 rkl
vettä
2 rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
fariinisokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
kanelitanko
4 dl
hillosokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori omenat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja poista samalla siemenkodat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chilipalko.

500 g
omenoita
1 kpl
(pieni) sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
20 g
tuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna)
1 kpl
punainen chili
2

Lisää loput ainekset hillosokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seosta niin, että siitä alkaa nousta vesihöyryä.

2 rkl
vettä
2 rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
fariinisokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
kanelitanko
3

Lisää hillosokeri kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna chutneyn kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

4 dl
hillosokeria
4

Puhdista lasitölkit chutneyn kiehuessa esimerkiksi kuumassa vedessä tai puhtaisiin pyyhkeisiin käärittyinä 100-asteisessa uunissa. Poista kanelitanko valmiista chutneysta ja purkita hillo kuumiin tölkkeihin. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

410

1716

98,0 g

96,8 g

2,3 g

0,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli