Omenachutney | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenachutney resepti

Omenachutney

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Omenachutney on upea lisuke esimerkiksi paistetun naudan, possun tai broilerin seurana.

Ainekset

1 kg
Omenoita
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Tuoretta inkivääriä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Punainen chilipalko
Mustapippuria
1/2 dl
Vettä
1 rkl
Tummaa muscovadosokeria tai muuta sokeria
1 kpl
Kanelitanko tai ripaus kanelia
1 - 2 rkl
Omenaviinietikkaa
1/2 kg
Hillosokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omena pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilipaprikasta siemenet ja hienonna paprika.

1 kg
Omenoita
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Punainen chilipalko
2

Laita edellä mainitut ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, siirappi, kanelitanko ja viinietikka. Kuumenna kunnes muodostuu vesihöyryä.

Mustapippuria
1/2 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko tai ripaus kanelia
1 - 2 rkl
Omenaviinietikkaa
1 rkl
Tuoretta inkivääriä
1 rkl
Tummaa muscovadosokeria tai muuta sokeria
3

Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista kanelitanko. Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.

1/2 kg
Hillosokeria
Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 26.9.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

10110

2416

1,0 g

579,0 g

579,0 g

16,0 g

1,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Tuoretta inkivääriä,

Valkosipulinkynttä,

Punainen chilipalko,

Mustapippuria,

0,5 dl Vettä,

Kanelitanko tai ripaus kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli