Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omena pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilipaprikasta siemenet ja hienonna paprika.
Laita edellä mainitut ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, siirappi, kanelitanko ja viinietikka. Kuumenna kunnes muodostuu vesihöyryä.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista kanelitanko. Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
10110
2416
1,0 g
—
579,0 g
579,0 g
16,0 g
1,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Tuoretta inkivääriä,
Valkosipulinkynttä,
Punainen chilipalko,
Mustapippuria,
0,5 dl Vettä,
Kanelitanko tai ripaus kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli