Omenachutney
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Omenachutney on intialaistyylinen, mausteisen makea omenahilloke. Nauti chutney esimerkiksi lempeiden kotimaisten juustojen tai grilliruoan kanssa.
| 500 g | omenoita |
| 1 kpl | (pieni) sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 20 g | tuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna) |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 4 dl | hillosokeria |
- 1.
Pese ja kuori omenat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja poista samalla siemenkodat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chilipalko.
- 2.
Lisää loput ainekset hillosokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seosta niin, että siitä alkaa nousta vesihöyryä.
- 3.
Lisää hillosokeri kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna chutneyn kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
- 4.
Puhdista lasitölkit chutneyn kiehuessa esimerkiksi kuumassa vedessä tai puhtaisiin pyyhkeisiin käärittyinä 100-asteisessa uunissa. Poista kanelitanko valmiista chutneysta ja purkita hillo kuumiin tölkkeihin. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.
Omenachutney
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Omenachutney on intialaistyylinen, mausteisen makea omenahilloke. Nauti chutney esimerkiksi lempeiden kotimaisten juustojen tai grilliruoan kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | omenoita |
| 1 kpl | (pieni) sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 20 g | tuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna) |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 4 dl | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori omenat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja poista samalla siemenkodat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chilipalko.
Määrä Ainesosa 500 g omenoita 1 kpl (pieni) sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 20 g tuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna) 1 kpl punainen chili - 2
Lisää loput ainekset hillosokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seosta niin, että siitä alkaa nousta vesihöyryä.
Määrä Ainesosa 2 rkl vettä 2 rkl omenaviinietikkaa 1 rkl fariinisokeria 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl kanelitanko - 3
Lisää hillosokeri kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna chutneyn kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 dl hillosokeria - 4
Puhdista lasitölkit chutneyn kiehuessa esimerkiksi kuumassa vedessä tai puhtaisiin pyyhkeisiin käärittyinä 100-asteisessa uunissa. Poista kanelitanko valmiista chutneysta ja purkita hillo kuumiin tölkkeihin. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Sekoita omenachutney tuoterejuustoon ja nauti dippinä!
Ravintosisältö
427
Energiaa kcal
1789
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
100,0 g
Hiilihydraatteja
98,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
427
Energiaa kcal
1789
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
100,0 g
Hiilihydraatteja
98,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























