Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Päärynä-juustosalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Näyttävässä ja helpossa salaatissa yhdistyvät maukas päärynä ja aromikas sinihomejuusto. Granaattiomenasta valmistuu salaatin kruunaava siirappimainen kastike.

Ainekset

1 kpl
päärynä
80 g
(1 ps) salaattisekoitusta
125 g
(1 pkt) sinihomejuustoa

Makea granaattiomenakastike

1 kpl
granaattiomena
1 kpl
sitruuna
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele, kuori ja pilko päärynä. Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus tarvittaessa. Asettele salaattisekoitus tarjoiluastialle. Ripottele päärynät ja murustele juusto salaatin päälle.

1 kpl
päärynä
80 g
(1 ps) salaattisekoitusta
125 g
(1 pkt) sinihomejuustoa
2

Valmista kastike. Halkaise granaattiomena. Koputtele siemenet kattilaan kauhan avulla. Purista sitruunan mehu. Lisää mehu, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Anna kastikkeen jäähtyä.

1 kpl
granaattiomena
1 kpl
sitruuna
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
vettä
3

Tarjoa salaatti kastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit korvata sinihomejuuston halutessasi esimerkiksi feta- tai briejuustolla.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

85

357

2,8 g

1,6 g

8,9 g

8,6 g

1,5 g

4,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli