Talvi
Appelsiinit ovat nyt maukkaimmillaan! Näin kekseliäästi niitä voi nauttia
Nyt on oikea aika nauttia appelsiineja vaikka joka aterialla. Tee aamupalaksi piristävä shotti ja lorauta ruokaan raikasta makua. Muista varata hedelmiä myös leivontaan.


Aamupalalle: appelsiini-inkiväärishotti
Kaupassa valmiinakin myytävä, terveellinen inkiväärijuoma on helppo ja edullinen valmistaa kotona muutamasta raaka-aineesta. Sekoita appelsiinin ja sitruunan mehut ja hienoksi raastettu inkivääri, mausta halutessasi hunajalla. Säilytä jääkaapissa ja nauti shottilasillinen aamujen virkistäjänä.
Ruoaksi: appelsiini-broileripata
Uunipadassa valmistuva appelsiinikana on täydellistä ruokaa viikonloppuun, mutta helposti valmistuvan ruoan ehtii tehdä arkenakin. Kana muhii mureaksi kermaisessa hunajakastikkeessa ja saa juuri sopivasti raikkautta appelsiinin mehusta.
Lisukkeeksi: appelsiinisalaatti
Appelsiinisalaatit ovat kauden parhaita lisukkeita! Tee appelsiinisalaatti uudella tavalla: yhdistä mukaan granaattiomenan siemeniä, punasipulirenkaita ja tuoretta minttua. Salaatti maistuu sellaisenaan tai kanelilla maustetun limekastikkeen kera.
Välipalalle: appelsiinimarmeladi
Kokeilemisen arvoinen on myös itse tehty appelsiinimarmeladi. Pussillisesta hedelmiä valmistuu marmeladia moneen käyttöön: paahtoleivän, croissantin tai suolakeksien kanssa nautittavaksi sekä kääretorttujen tai kakkujen täytteeksi. Kauniin punainen värisävy tulee veriappelsiineista.
Jälkiruoaksi: appelsiini-suklaajuustokakku
Jälkiruoissa appelsiinin ykköspari on suklaa. Leivo Fazerina-suklaasta täyteläinen juustokakku helposti ilman liivatetta. Mausta täyte appelsiinilla. Kandeerattuja eli sokeroituja appelsiinisiivuja voi käyttää koristeena kakun päällä.
Katso myös
Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.