Veriappelsiinimarmeladi

arvosana4/5

(7)arviota
8 Desilitraa

45 min (josta 30 min aktiivista)

Itse tehty appelsiinimarmeladi on täydellinen yhdistelmä makeutta ja kirpeää raikkautta. Hedelmän ja kuoren palat tuovat marmeladiin tekstuuria ja makua. Veriappelsiini antaa marmeladille kauniin värin.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kg(4–5) veriappelsiinia
1 kplsitruuna
4 dlhillosokeria
1 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Pese sitrukset. Raasta kattilaan yhden appelsiinin kuoret. Leikkaa kaikki appelsiinit ja sitruuna terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi lohkoiksi, siirrä mehuineen kattilaan. Purista myös jäljelle jääneistä hedelmärangoista mehut kattilaan.

    MääräAinesosa
    1 kg(4–5) veriappelsiinia
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Lisää sokerit ja keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kansilla. Säilytä viileässä.

    MääräAinesosa
    4 dlhillosokeria
    1 tlvaniljasokeria

Vinkki: Halutessasi voit raastamisen sijaan kuoria appelsiininkuoren ilman valkoista osaa ja leikata sen ohuiksi viipaleiksi.

Vinkki: Käytä halutessasi veriappelsiinien sijaan tavallisia appelsiineja.

Vinkki: Käytä marmeladia suklaisten kakkujen ja kääretorttujen täytteenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.1.2025
|
Päivitetty: 8.10.2025

Samankaltaisia reseptejä