Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Veriappelsiinimarmeladi

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Desilitraa
Fork and knife
8 Desilitraa
Itse tehty appelsiinimarmeladi on täydellinen yhdistelmä makeutta ja kirpeää raikkautta. Hedelmän ja kuoren palat tuovat marmeladiin tekstuuria ja makua. Veriappelsiini antaa marmeladille kauniin värin.

Ainekset

1 kg
(4–5) veriappelsiinia
1 kpl
sitruuna
4 dl
hillosokeria
1 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese sitrukset. Raasta kattilaan yhden appelsiinin kuoret. Leikkaa kaikki appelsiinit ja sitruuna terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi lohkoiksi, siirrä mehuineen kattilaan. Purista myös jäljelle jääneistä hedelmärangoista mehut kattilaan.

1 kg
(4–5) veriappelsiinia
1 kpl
sitruuna
2

Lisää sokerit ja keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kansilla. Säilytä viileässä.

4 dl
hillosokeria
1 tl
vaniljasokeria

Vinkki: Halutessasi voit raastamisen sijaan kuoria appelsiininkuoren ilman valkoista osaa ja leikata sen ohuiksi viipaleiksi.

Vinkki: Käytä halutessasi veriappelsiinien sijaan tavallisia appelsiineja.

Vinkki: Käytä marmeladia suklaisten kakkujen ja kääretorttujen täytteenä.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.1.2025
|
Muokattu: 7.1.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

234

980

0,1 g

54,3 g

54,3 g

2,9 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli