Pese sitrukset. Raasta kattilaan yhden appelsiinin kuoret. Leikkaa kaikki appelsiinit ja sitruuna terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi lohkoiksi, siirrä mehuineen kattilaan. Purista myös jäljelle jääneistä hedelmärangoista mehut kattilaan.
Lisää sokerit ja keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kansilla. Säilytä viileässä.
Vinkki: Halutessasi voit raastamisen sijaan kuoria appelsiininkuoren ilman valkoista osaa ja leikata sen ohuiksi viipaleiksi.
Vinkki: Käytä halutessasi veriappelsiinien sijaan tavallisia appelsiineja.
Vinkki: Käytä marmeladia suklaisten kakkujen ja kääretorttujen täytteenä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
234
980
0,1 g
—
54,3 g
54,3 g
2,9 g
0,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli