Raikas appelsiinisalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yhdistä makeat appelsiinit ja kirpakka punasipuli granaattiomenan siementen kanssa kauniiksi salaatiksi. Tuore minttu ja kanelilla maustettu limekastike viimeistelevät välimerellisen lisukesalaatin.
| 4 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 kpl | granaattiomena |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | ripaus kanelia |
- 1.
Pese appelsiinit ja leikkaa kuoret hedelmälihaa pitkin. Leikkaa appelsiinit noin puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna minttu. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.
- 2.
Ripottele puolet mintusta laakealle tarjoiluvadille. Levitä appelsiinit ja sipulit päälle. Ripottele granaattiomenan siemenet pinnalle ja viimeistele lopulla mintulla.
- 3.
Halkaise lime ja purista mehu. Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta kastike salaatille.
Yhdistä makeat appelsiinit ja kirpakka punasipuli granaattiomenan siementen kanssa kauniiksi salaatiksi. Tuore minttu ja kanelilla maustettu limekastike viimeistelevät välimerellisen lisukesalaatin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 kpl | granaattiomena |
Kastike | |
| 1 kpl | lime |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | ripaus kanelia |
Valmistus
- 1
Pese appelsiinit ja leikkaa kuoret hedelmälihaa pitkin. Leikkaa appelsiinit noin puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna minttu. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.
Määrä Ainesosa 4 kpl appelsiinia 1 kpl pieni punasipuli 1 kpl ruukku minttua 1 kpl granaattiomena - 2
Ripottele puolet mintusta laakealle tarjoiluvadille. Levitä appelsiinit ja sipulit päälle. Ripottele granaattiomenan siemenet pinnalle ja viimeistele lopulla mintulla.
- 3
Halkaise lime ja purista mehu. Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta kastike salaatille.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1 rkl juoksevaa hunajaa 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl paprikajauhetta 1/4 tl ripaus kanelia
Ravintosisältö
183
Energiaa kcal
767
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,3 g
Hiilihydraatteja
22,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
1,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
183
Energiaa kcal
767
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,3 g
Hiilihydraatteja
22,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
1,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























