Sekoita keskenään maito ja munat.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja suola. Kaada kuivien aineiden joukkoon munamaito koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi rypsiöljy. Anna turvota noin 30 minuuttia.
Paista vohveleista rapeita kuumalla vohveliraudalla rypsiöljyä apuna käyttäen.
Vinkki: Vaihda vehnäjauhot (4 dl) Kotimaista gluteenittomaan jauhoseokseen (4 ½ dl) ja maito laktoosittomaan maitojuomaan, niin saat gluteenittoman ja FODMAP-ruokavalioon sopivan taikinan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
188
786
6,2 g
0,7 g
25,7 g
4,4 g
1,0 g
6,6 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli