Yhdistä kulhossa etikka, öljy, soijakastike ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Huuhtele ja viipaloi chili, halutessasi poista siemenet. Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää chili ja valkosipuliraaste kastikkeen joukkoon.
Huuhdo kurkku. Nuiji kurkkua kaulimella tai survimella työlaudan päällä, kunnes rakenne menee hieman rikki. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja leikkaa reilun kokoisiksi lohkoiksi. Siirrä kurkkupalat astiaan ja valuta kastike päälle.
Viimeistele kurkut hienonnetulla yrtillä.
Vinkki: Kokeile lehtipersiljan tilalla korianteria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
37
154
2,3 g
0,3 g
2,5 g
2,0 g
0,5 g
0,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli