Poista kaalista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pane suikaleet kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.
Kuutioi suolakurkut. Sekoita kaalin joukkoon suolakurkut, jauhelihaseos, tomaattipyree, smetana ja mausteet.
Kaada seos uunivuokaan (vetoisuus noin 3,5 litraa) ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä peitettynä noin 15 minuuttia.
Vinkki: Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos, sillä ruoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä makujen tasaannuttua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
422
1767
28,2 g
15,2 g
14,2 g
13,8 g
6,7 g
24,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli