Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaalikäärylepihvit

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Pyöräytä kaalikääryleistä tutut maut jauhelihapihvien muotoon! Mehevät pihvit maistuvat perunasoseen ja puolukoiden kanssa.

Ainekset

1 kpl
(500 g) kiinankaali
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
korppujauhoja
1 rkl
siirappia
2 tl
meiramia
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
kananmunaa
400 g
(1 rs) sika-nauta jauhelihaa
1 dl
keitettyä ruokakauraa (Fazer)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipulit.

1 kpl
(500 g) kiinankaali
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Kuullota kaalia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää sipulit ja paista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki.

1/2 rkl
rypsiöljyä
3

Sekoita korppujauho, siirappi, mausteet ja kananmunat. Sekoita joukkoon jauheliha, ruokakaura ja kaalisipulisekoitus. Massa saa jäädä löysäksi. Muotoile massasta pihvejä leivinpaperin päälle pellille.

1/2 dl
korppujauhoja
1 rkl
siirappia
2 tl
meiramia
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
kananmunaa
400 g
(1 rs) sika-nauta jauhelihaa
1 dl
keitettyä ruokakauraa (Fazer)
4

Paista 225-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia. Tarjoa perunasoseen ja puolukoiden kanssa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.8.2021
|
Muokattu: 11.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

125

523

8,8 g

3,3 g

3,6 g

1,9 g

0,4 g

7,6 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl keitettyä ruokakauraa (Fazer).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli