Kuivaa tofupalat talouspaperilla painelemalla. Leikkaa palat halki ja sitten kolmeen osaan. Laita palat kulhoon ja kaada päälle BBQ-kastike. Anna marinoitua noin 1 tunti.
Valmista pikkelikasvikset. Sekoita viinietikkaan sokeri, suola ja chili. Kuori punasipuli, leikkaa puolikkaasta ohuita viipaleita. Sekoita ne liemeen. Pese retiisit, porkkanat ja kurkku. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi, poista kannat. Kuori porkkanat ja raasta karkealla terällä. Sekoita retiisit ja porkkanat liemeen. Raasta kurkku karkealla terällä ja lisää liemeen.
Valmista limemajoneesi. Pese limet hyvin. Kaada majoneesi kulhoon. Raasta limeistä kuoret hienolla terällä, sekoita majoneesiin. Purista mehut ja sekoita majoneesiin.
Siivilöi kasviksista liemi pois.
Kaada öljyä pannulle, kuumenna. Paista tofupalat pannulla rapeaksi. Lämmitä sämpylät uunissa tai mikrossa.
Laita sämpylän väliin kaksi tofupalaa, majoneesia, kasviksia ja pähkinöitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
519
2172
41,2 g
5,2 g
21,7 g
11,7 g
3,2 g
13,5 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl sokeritonta BBQ-kastiketta (Poppamies),
0,25 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli