Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen tai kaurajuomaan.
Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l) 1 rkl:lla margariinia.
Sulata 1 rkl margariinia pannulla. Lisää härkis. Kuori valkosipulinkynnet ja puserra ne pannulle. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää pannulle. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet. Anna seoksen kiehua pari minuuttia.
Levitä puolet muusista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle härkisseos. Levitä pinnalle loput muusista ja loppu margariini nokareina. Kypsennä laatikkoa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa härkis-perunasoselaatikko raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Voit korvata pakasteperunamuusin 1 litralla itse tehtyä vegaanista perunamuusia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
195
816
8,9 g
2,1 g
17,5 g
4,0 g
4,1 g
9,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl kasvisfondia (gluteenitonta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli