Irrota kiinankaalin lehdet toisistaan. Huuhdo lehdet ja kuivaa paperilla. Leikkaa lehdet isohkoiksi paloiksi.
Silppua tai viipaloi chilit. Raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa, paista puolet kiinankaalista nopeasti pehmeäksi ja nosta pois pannulta. Lisää öljyä ja paista loppu kaali. Siirrä pois pannulta.
Kaada vielä tilkka öljyä vokkiin, lisää chili, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna hetki. Lisää sokeri, soija ja sitruunamehu. Kiehauta seos. Pane kiinankaali takaisin pannulle ja kääntele hetki kastikkeessa. Lisää pinnalle ruohosipulisilppu ja seesaminsiemenet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
193
809
9,3 g
1,0 g
21,0 g
6,8 g
3,3 g
4,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli