Kasvispyöryköiden suosio sai Pohjolan ja Vesterisen miettimään tuotannon kasvattamista. Ensin mielessä oli oma tuotantolaitos, mutta sitten sopimusvalmistajaksi löytyi Kannuksessa toimiva ruokatalo Pouttu.
Tehtaan operatiivinen johtaja Pirkko Rahkonen kertoo, että Falleroita tehtiin ensin ruokatalon uudella ja tehokkaalla laitteistolla. Pyörykät eivät kuitenkaan tahtoneet pysyä kasassa. Jotta laitteisto olisi toiminut, Falleroiden reseptiä olisi pitänyt muuttaa. Reseptiin ei kuitenkaan tarvinnut kajota, kun Poutun vanhempi laitteisto osoittautui toimivaksi kasvispyöryköiden valmistukseen.
S-ryhmässä arvioitiin ennakkoon Falleroiden kysyntää ja tuotteen menekkiin uskottiin. Kolme viikkoa ennen elokuun alun lanseerausta huikea menekkiarvio melkein pelästytti tekijät. Kolme ensimmäistä kuukautta Falleroita valmistettiinkin Poutulla kaksi kertaa enemmän kuin oli alun perin arvioitu. Enimmillään niitä tehtiin yli satatuhatta pussillista viikossa. Silti ne loppuivat joistakin kaupoista kesken.
Kannuksessa Fallerot aiheuttivat säpinää.
”Keskitimme voimia ja priorisoimme. Falleroita tehtiin kahdessa vuorossa, ja muita tuotteita yritettiin sovitella sinne väliin”, Rahkonen kertoo.
”Tämä on ollut yksittäisten tuotteiden lanseeraukseksi poikkeuksellisen suuri hanke. Vaikka tuotteet ovat hyviä ja tuoteryhmä voimakkaassa kasvussa, en olisi osannut ennustaa ensimmäisten viikkojen menekkiä”, Rahkonen myöntää.
Hänen mielestään kasvisruoka sopii hyvin myös perinteikkään lihatalon tuotantoon. Poutulla nähdään, että Fallerot ja kasvisruoka ylipäätään ovat tulleet jäädäkseen.
”Koneet eivät kysy, mitä niihin laitetaan. On vain tekijöiden ja kehittäjien ajatuksista kiinni, mitä niillä valmistetaan”, hän sanoo.
Falleroita tehdään kahta eri makua: paahdettua punajuurta ja herne-lehtikaalia. Paahdettu punajuuri on hitusen suositumpi.