Huuhtele ja leikkaa tomaatit puoliksi. Nosta leikkauspinta ylöspäin vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna oliivit. Yhdistä sipulit, oliivit, korppujauho, persilja, oliiviöljy, mausteet ja juustoraaste kulhossa. Lusikoi seos tomaattien päälle.
Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki: Uunitomaatit on helppo valmistaa lisukkeeksi pääruoille tai grilliruokien kaveriksi. Paista tomaatteja porukan koon mukaan vaikka koko uunipellillinen!
Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneet tomaatit pastan tai salaatin joukkoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
121
505
10,4 g
2,9 g
2,6 g
1,3 g
1,9 g
3,4 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli