Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Muurikkaletut oluttaikinasta

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Näissä letuissa ei ole maitoa, mutta makua niistä sen sijaan löytyy! Sen takaavat taikinaan sekoitetut tattarijauhot ja hedelmäinen vehnäolut.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäolutta (esim. laitilan kukko vehnä, laitilan wirvoitusjuomatehdas)
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Tattarijauhoja
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Riko kananmunat kulhoon. Vispaa loput aineet joukkoon. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäolutta (esim. laitilan kukko vehnä, laitilan wirvoitusjuomatehdas)
2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Tattarijauhoja
2

Kuumenna muurinpohja- tai lettupannu. Sulata ½–1 rkl rasvaa pannulla. Kaada lettutaikinaa pannulle ja levitä ohueksi letuksi. Paista letut molemmin puolin kullanruskeiksi.

3

Tarjoa olutletut makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
|
Muokattu: 18.9.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

120

502

4,0 g

0,5 g

13,9 g

2,2 g

0,7 g

3,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli