Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä. Leikkaa kala 8 viipaleeksi ja laita ne laakeaan astiaan.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sitruunamelissa ja säästä puolet jogurttikastikkeeseen. Sekoita marinadin ainekset. Ota 2 rkl marinadia eri astiaan. Kaada loppu marinadi kalalle ja kääntele paloja marinadissa. Laita astia jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Yhdistä jogurttikastikkeen ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Grillaa lohikyljyksiä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Sivele erikseen otettu marinadi valmiiden kyljysten pintaan. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit valmistaa lohikyljykset myös uunissa kypsentämällä 175 asteessa 12–15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
211
882
15,9 g
3,6 g
2,1 g
1,9 g
0,1 g
14,6 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua sitruunamelissaa,
ruukkua sitruunamelissaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli