Ota paistileikkeet huoneenlämpöön.
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Kuutioi perunat kuorineen suupaloiksi. Kääntele öljy, rosmariini, suola ja pippuri perunoiden kanssa kulhossa. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Pese molemmat appelsiinit ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Raasta toisesta appelsiinista kuori (1 rkl). Jätä viipaleet ja kuoriraaste sivuun odottamaan. Purista raastetun appelsiinin mehu (1 dl).
Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa perunajauho ja 1 tl appelsiininmehua tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon loput appelsiininmehusta sekä valkosipuli, hunaja, soijakastike, rosmariini ja pippuri.
Ruskista paistileikkeiden pinnat kahdessa erässä kuumassa paistokasarissa öljyssä. Siirrä kaikki leikkeet pannulle, lisää appelsiinikastike ja keitä 2 minuuttia.
Nosta parsat ja leikkeet perunoiden viereen pellille. Lusikoi loput kastikkeesta paistileikkeiden pinnalle. Aseta päälle appelsiiniviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
Sekoita jogurtin joukkoon kuoriraaste, suola ja pippuri. Halutessasi säästä osa kuoriraasteesta koristeeksi kastikkeen pinnalle. Tarjoa kastike appelsiini-kanapellin kanssa.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet tankoparsat esimerkiksi parsanyytteihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
600
2511
33,8 g
8,5 g
35,3 g
15,5 g
3,5 g
36,3 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
appelsiinin mehu (luomu) ,
1 tl perunajauhoja,
appelsiinin kuori (luomu).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli