Nosta jäinen paisti paistopussiin pellille. Laita suola paistin alle ja päälle. Rouhi pintaan pippuria.
Kuori ja lohko sipuli. Paina valkosipulit rikki veitsen lappeella. Laita sipulit ja timjami pussiin. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko.
Paista 90-asteisessa uunissa 7–9 tuntia halutusta kypsyydestä riippuen. 64-asteinen liha on punertava, 72-asteinen kypsä. Aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan muutaman tunnin paiston jälkeen. Tarkista, ettei se osu luuhun.
Ota kypsä paisti uunista ja valele irronneella liemellä. Anna vetäytyä pussissa 1–2 tuntia.
Nosta paisti pellille. Poista rasvakerros paistin pinnalta.
Valmista kuorrute. Silppua timjami, viipaloi valkosipuli ja raasta parmesaani. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kuorrute paistin pintaan ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Leikkaa tarjolle.
Vinkki: Karitsa maistuu ohueksi leikattuna myös kylmänä leikkeleenä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
693
2900
49,8 g
14,9 g
0,8 g
0,1 g
0,3 g
61,4 g
11,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 kpl ruukku timjamia,
0,75 kpl ruukku timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli