Pese hedelmät. Kuutioi persimonit ja viipaloi päärynät. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista kaalia 2–3 minuuttia, kunnes se hieman pehmenee. Lisää persimonit ja manteli-rusinasekoitus. Paista 2 minuuttia ja siirrä tarjoiluvadille.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista päärynäviipaleita pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne hieman ruskistuvat. Laita päärynäviipaleet persimon-kaalipaistoksen päälle.
Ota pannu pois levyltä. Lisää vielä kuumalle pannulle loput öljystä, etikka, sokeri, piparkakkumauste ja suola. Sekoita ja kaada lämmin kastike paistoksen päälle. Rouhi päälle mustapippuria.
Viimeistele halutessasi rucolalla tai pinaatilla. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
244
1022
0,8 g
—
45,0 g
45,0 g
12,5 g
5,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 rkl Rypsiöljyä,
1 tl Piparkakkumaustetta,
1 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria myllystä,
2 dl Rucolaa tai babypinaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli