Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Näin valmistat pikeerin

Joulupiparkakut – ohjeet ja koristeluvinkit

Piparien leipominen ja koristelu on hauskaa yhteistä joulupuuhaa. Se tuo myös joulun tuoksun kotiin. Valmista piparit tarjolle, lahjoiksi tai koristeeksi. Täältä löydät reseptit erilaisiin piparkakkutaikinoihin, vinkkejä koristeluun ja ohjeet piparkakkutalon kokoamiseen.

Piparkakkutaikina ja erilaiset piparit

Piparitaikinan voi tehdä myös itse. Jos haluat ripustaa pipareita koristeeksi joulukuuseen tai ikkunaan, paina pipareihin reikä ennen paistamista esimerkiksi omenaporalla.

Paista samalla pellillä samankokoisia ja -paksuisia pipareita, jotta ne kypsyvät samaan aikaan. Piparit paistuvat nopeasti; koko vaikuttaa paistoaikaan. Jäähdytä piparit ja nosta vasta kovettuneina säilytys- tai tarjoiluastiaan.

Piparien koristelu

Piparien koristeluun tarkoitettu pikeeri eli sokerikuorrutus sekoitetaan kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista. Värillisen kuorrutteen saat sekoittamalla joukkoon hieman elintarvikeväriä. Voit käyttää myös kiinnitysaineena, jolla saat kiinnitettyä piparin pintaa koristeita, kuten nonparelleja tai karkkeja.

Tee piparkakkutalo ja trendikäs tonttuovi

Ota varaslähtö jouluun piparinmakuisilla leivonnaisilla

Herkuttele piparijälkiruoilla

Koska on joulu – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Rentoudu ja unohda vaatimukset tai jouluta vaikka joka ilta. Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla. Koska on joulu.