Joulupiparkakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulupiparkakut – ohjeet ja koristeluvinkit

Näin valmistat pikeerin

Piparien leipominen ja koristelu on hauskaa yhteistä joulupuuhaa. Se tuo myös joulun tuoksun kotiin. Valmista piparit tarjolle, lahjoiksi tai koristeeksi. Täältä löydät reseptit erilaisiin piparkakkutaikinoihin, vinkkejä koristeluun ja ohjeet piparkakkutalon kokoamiseen.

Jaa Somessa

Piparkakkutaikina ja erilaiset piparit

Piparitaikinan voi tehdä myös itse. Jos haluat ripustaa pipareita koristeeksi joulukuuseen tai ikkunaan, paina pipareihin reikä ennen paistamista esimerkiksi omenaporalla.

Paista samalla pellillä samankokoisia ja -paksuisia pipareita, jotta ne kypsyvät samaan aikaan. Piparit paistuvat nopeasti; koko vaikuttaa paistoaikaan. Jäähdytä piparit ja nosta vasta kovettuneina säilytys- tai tarjoiluastiaan.

Piparien koristelu

Piparien koristeluun tarkoitettu pikeeri eli sokerikuorrutus sekoitetaan kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista. Värillisen kuorrutteen saat sekoittamalla joukkoon hieman elintarvikeväriä. Kuorrutetta voi käyttää myös liimana, jolla kiinnitetään koristeita, kuten nonparelleja tai karkkeja, piparin pintaan.

Piparkakkutalo ja trendikäs tonttuovi

Piparinmakuiset leivonnaiset

Piparijälkiruoat

Katso kaikki jouluun