Pese, kuori ja paloittele porkkanat ja lanttu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulia öljyssä isossa kasarissa muutama minuutti. Lisää juurekset ja valkosipuli. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Hienonna timjamista lehdet ja ohuet varret, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää timjami, tomaattimurska, viini, fondi ja mausteet kasariin. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia.
Tee persiljaöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki öljyn ainekset. Laita jääkaappiin odottamaan.
Tee muusi. Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen. Kuumenna kaurasekoite. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kaurasekoite ja keitinvettä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Mausta margariinilla ja suolalla.
Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla rapeiksi ja lisää kypsään pataan. Tarjoa pata esimerkiksi perunamuusin kanssa. Viimeistele annokset persiljaöljyllä ja timjamilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
801
3355
42,8 g
7,0 g
63,3 g
17,3 g
10,0 g
19,5 g
4,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli