Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Edessä vapaa viikonloppu – Laita mehevä vuokaruoka uuniin ja kutsu ystävät kylään!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.10.2021
|
Muokattu: 6.10.2021
Klassinen ranskalainen Lyonin kana on juuri oikea ruoka ystävien lauantai-iltaan. Tee kanavuoan rinnalle palsternakalla rikastettu perunamuusi ja hunajainen pähkinäsalaatti, niin menu sopii myös juhlapäivälliseksi vaikka pyhäinpäivänä. Varsinkin, kun jälkiruoaksi on karamellisoituja päärynöitä!

Salaatiksi hunajalla kesytettyä ruusukaalia

Vaikka vierastaisit ruusukaalia, tätä salaattia rakastat. Suikaloi ruusukaalit raakoina pähkinäiseen salaattiin! Lisää mukaan kuivattuja karpaloita ja kesytä maut hunajaisella sinappikastikkeella.

Pääruoaksi ranskalainen klassikkoruoka

Lyonin kanan ainutlaatuisen hienon maun salaisuuksia ovat salvia ja punaviinietikka, joka saa kiehahtaa kunnolla ennen kuin pannulle lisätään muut kastikkeen ainekset. Valmista Lyonin kana mehevistä broilerin paistileikkeistä ja keitä kastike kasaan, jotta sen maku tiivistyy. Tarjoa uunissa hautunut etikkakana herkullisen palsternakka-perunamuusin kanssa.

Jälkiruoaksi paistettua päärynää

Ruskista päärynät fariinisokerin kanssa karamellipintaisiksi ja tarjoa maustamattoman jogurtin kanssa. Täyteläinen, hapokas jogurtti on tyylikäs ja täyteläinen makupari makeille päärynöille. Viimeistele annokset vielä rapeilla pistaasipähkinöillä.

Nämäkin herkut sopivat alkutalven juhlahetkiin: