Ruusukaalisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kokeile ruusukaalia uudella tavalla: siivuta se raakana salaattiin! Sinappinen vinegretti pehmentää ohueksi leikatut pikkukaalin lehdet meheviksi. Viimeistele salaatti kuivatuilla karpaloilla ja paahteisilla pähkinöillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 rs) ruusukaalia
50 g(½ ps) jääsalaattia

Hunaja-sinappikastike

2 rklrypsiöljyä
1 rklhunajaa
1 rkldijoninsinappia
1 rklomenaviinietikkaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 dlsuolaamatonta paahdettua pähkinäsekoitusta (anyday)
3/4 dlkuivattuja karpaloita

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ruusukaalit, poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit, poista kanta ja suikaloi lehdet. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi paloiksi. Laita kaali ja salaatti kulhoon.

    MääräAinesosa
    300 g(1 rs) ruusukaalia
    50 g(½ ps) jääsalaattia
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklhunajaa
    1 rkldijoninsinappia
    1 rklomenaviinietikkaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Rouhi pähkinät kevyesti. Ripottele ne ja karpalot salaatille.

    MääräAinesosa
    1 dlsuolaamatonta paahdettua pähkinäsekoitusta (anyday)
    3/4 dlkuivattuja karpaloita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
31.8.2021
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä