Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruusukaalisalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokeile ruusukaalia uudella tavalla: siivuta se raakana salaattiin! Sinappinen vinegretti pehmentää ohueksi leikatut pikkukaalin lehdet meheviksi. Viimeistele salaatti kuivatuilla karpaloilla ja paahteisilla pähkinöillä.

Ainekset

300 g
(1 rs) ruusukaalia
50 g
(½ ps) jääsalaattia

Hunaja-sinappikastike

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
dijoninsinappia
1 rkl
omenaviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 dl
suolaamatonta paahdettua pähkinäsekoitusta (Anyday)
3/4 dl
kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ruusukaalit, poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit, poista kanta ja suikaloi lehdet. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi paloiksi. Laita kaali ja salaatti kulhoon.

300 g
(1 rs) ruusukaalia
50 g
(½ ps) jääsalaattia
2

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin.

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
dijoninsinappia
1 rkl
omenaviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Rouhi pähkinät kevyesti. Ripottele ne ja karpalot salaatille.

1 dl
suolaamatonta paahdettua pähkinäsekoitusta (Anyday)
3/4 dl
kuivattuja karpaloita
Miltä maistui?
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 31.8.2021
|
Muokattu: 24.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

221

927

14,5 g

1,8 g

15,8 g

13,5 g

3,8 g

4,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli