Ruusukaalisalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokeile ruusukaalia uudella tavalla: siivuta se raakana salaattiin! Sinappinen vinegretti pehmentää ohueksi leikatut pikkukaalin lehdet meheviksi. Viimeistele salaatti kuivatuilla karpaloilla ja paahteisilla pähkinöillä.
| 300 g | (1 rs) ruusukaalia |
| 50 g | (½ ps) jääsalaattia |
| Hunaja-sinappikastike | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 1 dl | suolaamatonta paahdettua pähkinäsekoitusta (anyday) |
| 3/4 dl | kuivattuja karpaloita |
- 1.
Huuhtele ruusukaalit, poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit, poista kanta ja suikaloi lehdet. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi paloiksi. Laita kaali ja salaatti kulhoon.
- 2.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin.
- 3.
Rouhi pähkinät kevyesti. Ripottele ne ja karpalot salaatille.
Ruusukaalisalaatti
Kokeile ruusukaalia uudella tavalla: siivuta se raakana salaattiin! Sinappinen vinegretti pehmentää ohueksi leikatut pikkukaalin lehdet meheviksi. Viimeistele salaatti kuivatuilla karpaloilla ja paahteisilla pähkinöillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 rs) ruusukaalia |
| 50 g | (½ ps) jääsalaattia |
Hunaja-sinappikastike | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 dl | suolaamatonta paahdettua pähkinäsekoitusta (anyday) |
| 3/4 dl | kuivattuja karpaloita |
Valmistus
- 1
Huuhtele ruusukaalit, poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit, poista kanta ja suikaloi lehdet. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi paloiksi. Laita kaali ja salaatti kulhoon.
Määrä Ainesosa 300 g (1 rs) ruusukaalia 50 g (½ ps) jääsalaattia - 2
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaattiin.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl hunajaa 1 rkl dijoninsinappia 1 rkl omenaviinietikkaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Rouhi pähkinät kevyesti. Ripottele ne ja karpalot salaatille.
Määrä Ainesosa 1 dl suolaamatonta paahdettua pähkinäsekoitusta (anyday) 3/4 dl kuivattuja karpaloita
Ravintosisältö
221
Energiaa kcal
927
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
221
Energiaa kcal
927
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























